voordeel

IDFA Volkskrant Magazine-dag

Zondag 25 november

IDFA Volkskrant Magazine-dag

Van woensdag 14 november tot en met zondag 25 november staat Amsterdam weer in het teken van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Twaalf dagen lang ziet u hier de allermooiste documentaires uit de hele wereld.

De Volkskrant organiseert twee dagen voor haar lezers, met op elke dag een programma van een aantal documentaires waarvan de redactie vindt dat u die niet mag missen. 

  • Op zaterdag 24 november vindt de IDFA Volkskrant-dag paats in Pathé Tuschinski. Zie het programma hier.
  • Op zondag 25 november vindt de tweede editie van de IDFA Volkskrant Magazine-dag plaats in Pathé Tuschinski. Samen met de redactie selecteert Chef VKM Aimée Kiene vijf documentaires passend bij thema’s van Volkskrant Magazine zoals eten, liefde, mensen en mode. 

De IDFA Volkskrant Magazine-dag

Praktische informatie:

  • Datum: zondag 25 november
  • Tijd: 10:00 - 18:00 uur
  • Locatie: Pathé Tuschinski (Amsterdam)

DE IDFA VOLKSKRANT MAGAZINE-DAG IS UITVERKOCHT! 

Het programma van de IDFA Volkskrant Magazine-dag 

Celebration - 73 min.
In 2002 nam de grote Franse couturier Yves Saint Laurent afscheid. In de jaren daarvoor maakte Olivier Meyrou deze unieke observaties achter de schermen van het modebedrijf. Met YSL zelf, ontdaan van het mythische beeld, als een ontroerende, kwetsbare modekoning die in een speech bekent alles te hebben opgeofferd voor zijn werk.

Deze documentaire wordt ingeleid door stijlredacteur Cécile Narninx.

Sakawa - 81 min.

Het is bijna pijnlijk om te zien dat rijke westerlingen er echt intrappen: een nepaccount van een sexy vrouw, waarachter een man zit die uit is op hun geld. Deze onpartijdige blik achter de schermen van internetoplichting volgt enkele Ghanezen die hun ‘cliënten’ vooral zien als uitweg uit de armoede.

All Inclusive - 10 min.

Deze lichtvoetige en uiterst filmische short verbeeldt, zonder commentaar maar met een oordeel, het door consumptie en entertainment gedreven leven aan boord van een luxe cruiseschip. Een microkosmos van onze maatschappij, waar de essentiële tegenstellingen van deze tijd botsen: rijkdom en armoe, massa en eenzaamheid, cultuur en commercie, natuur en kunstmatigheid.

Buddy - 86 min.

Heddy Honigmann onderzoekt de hechte band tussen mens en dier in dit aangrijpende en zorgvuldig samengestelde portret van een zestal geleidehonden en hun eigenaren. Is het liefde, loyaliteit of simpelweg een werkrelatie? De antwoorden verschillen, maar dat de band bijzonder en onvoorwaardelijk is, daar zijn ze het allemaal over eens.

Sylvana, Demon or Diva - 90 min.

In de zenuwslopende maanden voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen volgen we voormalig tv-presentatrice Sylvana Simons, oprichter van BIJ1. Houdt de goedgebekte en opvallend geklede diva het vol tot aan de verkiezingsdag? Een inspirerend verhaal van een bevlogen vrouw die het op persoonlijk vlak zwaar te verduren krijgt in de strijd voor een gelijkwaardiger wereld.

Na afloop van de documentaire is er een Q&A met Sylvana Simons en regisseur Ingeborg Jansen.

Internationale documentaires zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld. Voor de gehele dag geldt vrij zitten, de stoelen in de zaal zijn niet genummerd en ook niet gereserveerd. Lunch is niet inbegrepen.

IDFA Volkskrant-dagen

De IDFA Volkskrant Magazine-dag

  • Zondag 25 november
  • Pathé Tushinski
  • Vijf documentaires 

UITVERKOCHT