win

Kans op Design: Week 3

In samenwerking met Dutch Design Week

Doe mee

Maak vier weken lang Kans op Design: deze week Jannemarein Renout 

Jannemarein Renout brengt documentscanners naar buiten en scant daar de lucht of reflecties in het water. Van een hemel of een reflectie is er in haar beelden echter niets meer te herkennen, iedere verwijzing naar de visuele werkelijkheid ontbreekt. In plaats daarvan zien wij kleurrijke beelden met een palet dat eerder aan de schilderkunst dan aan fotografie doet denken. Een scanner maakt tijdopnamen: het duurt enkele minuten tot een uur voor het oog van de scanner het te scannen oppervlak heeft afgelezen.Het verloop van de tijd, de specifieke omstandigheden van de omgeving en de weersomstandigheden bepalen het resultaat. Als de samenvatting van een film in een single frame.

De tegendraadse manier waarop de scanner wordt gebruikt geeft zicht op een intrigerend proces van trial & error. Een ingewikkelde strijd èn samenwerking tussen apparaat en mens, waarbij de mogelijkheden van het apparaat worden uitgebuit. De gecontroleerde omgeving van het kantoor wordt ingeruild voor de veranderlijke buitenwereld, waarbij natuurlijke en ongrijpbare fenomenen het statische tekst- en beelddocument vervangen. Het inademen van het ritme van de seizoenen, het gevoel van verbondenheid met de omgeving en veranderlijkheid in de aanblik van het landschap zijn een directe inspiratiebron.

beeld: G.J. van Rooij

Specificaties
Breezy | DFM 09/08/15, 1:26:19 PM (scan 206, 716, 1083, 2003, 2138, 2170)
Prijs: speciale eenmalige editie (geen prijs)
Afmetingen: 50x36cm 
Materiaal: Archival Print, 1mm aluminium, Esdoorn lijst wit

www.jannemareinrenout.nl

U als Volkskrantabonnee kunt een dit exemplaar winnen!

De winnaar krijgt zijn prijs uit handen van de designers tijdens de Volkskrant Design Talkshow op Dutch Design Week uitgereikt!

Datum uitreiking bekend: op zondag 29 oktober om 17:00 uur krijgt de prijswinnaar de lamp uitgereikt in het duurzame People’s Pavilion op het Ketelhuisplein, Strijp-S.

Nog geen Volkskrant-abonnee? Klik hier voor een gratis proefabonnement.

Winactie

 

  • Kans op Design week 3
  • Jannemarein Renout
  • Winnaars krijgen per e-mail bericht
  • Geen bericht is niet gewonnen
Expired